Portionen giver 6-8 pandekager. Det rækker til 4 personer.
Til ostesaucen kan anvendes emmentaler eller danbo, hvad man nu har og holder mest af.
Retten serveres direkte fra ovnen i det ovnfaste fad.
Opskrift : Else Algreen 1978
OSTEPANDEKAGER
pandekagedej
1 1/2 dl mel
1/4 tsk. salt
2 dl letmælk
1 æg
30 g smør eller margarine
ostesauce
20 g smør eller margarine
3 spsk. mel
3 dl letmælk
100 g emmentaler eller danbo
salt
hvid peber
2 spsk. reven parmesanost
Til pandekagedejen røres mel og salt til en jævning med mælk og æg.
Pandekagerne bages i fedtstof på panden.
Til ostesaucen smeltes fedtstoffet i gryden, melet røres i og der spædes med mælken af flere gange, medens der bages godt igennem hver gang. Tilsæt den revne ost, lad den smelte i saucen, der skal være glat. Smag til med salt og hvid peber.
Fordel ostesaucen på pandekagerne, fold dem sammen og læg dem i et smurt ovnfast fad. Drys parmesanosten over.
Sæt fadet i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter.
Servér de varme pandekager fra ovnen, gerne med et glas koldt hvidvin til.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.