Porrer i skinke, en herlig ovnret, bestående af tynde porrer, rullet ind i røget skinke. Rullerne lægges i et ovnfast fad, drysses med ost og gratineres i ovnen.
Det er et måltid, der hører til i den festlige ende, evt. som forret eller som natmad.
Kirsten Hüttemeier står for dette velsmagende måltid, hvor godt brød og et glas koldt hvidvin som ledsager kan anbefales.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1982
PORRER I SKINKE
1 kg tynde porrer
salt
peber
8-10 skiver røget skinke
100 g smør
100 g revet ost
Skær det grønne og roden af porrerne. Skyl dem meget omhyggeligt under rindende vand. Er porren meget lang, skæres den over i to.
Bring rigeligt vand i kog, tilsæt salt og peber, læg forsigtigt porrerne i og kog dem 15 minutter ved svag varme. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af. Rul dem så ind i skinkeskiverne.
Smør et ovnfast fad, læg rullerne i sammen med halvdelen ag smørret, fordelt i småbitte stykker. Drys revet ost over. Smelt resten af smørret og dryp det over osten.
Sæt fadet i en varm ovn ved 220 grader og gratiner porrerne i 20 minutter.
Servér porrer i skinke i fadet, straks det kommer ud af ovnen, evt. med et glas hvidvin og lidt godt brød til.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.