Skipperbøf er en både velsmagende og dekorativ ret af hakket oksekød, serveret smukt i en ring af kartoffelmos.
Skal det gå stærkt er kartoffelmos af pulver at foretrække, men hvis smagen er afgørende, er hjemmelavet kartoffelmos at foretrække.
Retten er tilberedt med pilsnerøl, der er rigtig god i mange retter.
Opskrift : Ellen Holme 1962
SKIPPERBØF
750 g hakket oksesmåkød
40 g margarine
1 stort løg
1 lys pilsner
1 dl vand
1 1/2 tsk. salt
peber
2 tsk. kinesisk Soya
Kødet hakkes én gang igennem maskinen (eller køb færdighakket oksekød) og formes til 6-8 tykke bøffer, der brunes godt i margarinen.
Løget hakkes groft og brunes med kødet et par minutter. Dernæst hældes 2 dl pilsner, vand, kinesisk Soya, salt og peber i gryden.
Retten snurrer småt under låg i 10 minutter og smages til med salt og peber.
Anrettes i en ring af kartoffelmos, drysset med finklipper purløg.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.