Laura Adelers, snart 100 år gamle kogebog fra 1917, indeholder en række gode og ikke mindst morsomme opskrifter, der for manges vedkommende såmænd godt kan gå i dag.
Som nu denne bagte dessert, marengsmasse med hindbærmarmelde, belagt med makroner og vaniljecreme. Øverst flødeskum og til sidst pyntet med ribsgelé.
Gammeldags mål og vægt, står i parentes.
Opskrift : Laura Adeler 1917
SORØ LYKSALIGHED
8-10 æggehvider
150 g (30 kvint) melis
8 skefulde hindbærmarmelade
makroner
vaniljecreme
husblas
flødeskum
sukker
vanilje
ribsgelé
Hviderne piskes stive, melis og hindbærmarmelade kommes i og det hele kommes i en form og bages ved svag varme. Når æggehviderne er kolde, belægges de med makroner og en god vaniljecreme, som er stivnet med nogle blade husblas.
Over det hele bredes et lag flødeskum, tilsat sukker og vanilje.
Desserten pyntes med ribsgelé, som presses gennem et kræmmerhus.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.