Risotto er og har altid været en populær hverdagsret i mange hjem og den kan kombineres på uendelig mange måder med hensyn til fyldet.
Indmad, fisk, skaldyr, grøntsager, svampe, skinke, tun og rimeligvis på endnu flere måder, hvad man i familien foretrækker.
Her laver vi risotto med tun og skinke, der kan erstattes med hamburgerryg. Tunen, - der tager vi en dåsetunfisk i olie.
Rækker til 4 personer
Opskrift : Madeksperterne Else Algreen og Inger Erner Andersen m.fl. 1978
RISOTTO MED TUN OG SKINKE
25 g margarine
1 tsk. karry
1 spsk. hakket løg
1 æble
1/2 tsk. stødt ingefær
salt
peber
3 dl lange ris
ca. 7 dl vand
100g skinke eller hamburgerryg
1 dåse tunfisk i olie (ca. 200 g)
2 tomater
1 grøn peberfrugt
persille eller karse
Fedtstoffet smeltes i en tykbundet gryde. Tilsæt karry og løg og svits til løgene er gyldne og gennemsigtige.
Skræl æblet og skær det i små terninger. Kom dem i gryden sammen med ingefær, salt og peber. Varm dem igennem i fedtstoffet. Tilsæt ris og vand og kog det hele under tætsluttende låg ved dæmpet varme i 18-20 minutter.
Skær skinken eller hamburgerryggen i strimler. Hæld olien fra tunfisken og dek den i mindre stykker.
Skold, flå og skær tomaterne ud. Gør peberfrugten i stand og skær eller klip den i tynde strimler. Tag halvdelen fra til pynt.
Vend alle delene forsigtigt i risene. Varm op og smag til.
Servér risottoen pyntet med strimlet peberfrugt og klippet persille eller karse.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.