Hjemmekogt marmelade af sommerens friske frugter eller gerne af frisk nedfaldsfrugt, hvor brune pletter skære fra.
Stort set alt frugt kan anvendes alene eller i en alliancemarmelade, som her af forskellige sorter stenfrugt af f.eks. abrikoser, blommer, ferskener og kirsebær.
Her to forskellige metoder.
Opskrift : Frøken Jensens Kogebog 30. oplag 1936
ALLIANCEMARMELADE AF STENFRUGT
1/2 kg frugt uden sten
1/2 kg melis
Stik stenene ud på kirsebærrene. De øvrige sorter skrælles eller skoldes til skindet med lethed lader sig trække af. Frugterne flækkes, stenene tages ud og knuses. Kernerne skoldes inden de koges sammen med frugten og sukkeret i ca. 1/2 time.
Eller også kan frugterne deles, stenene tages ud og og frugtkødet kødet sammen med halvdelen af sukkeret. Det hele gnides gennem en grov sigte og koges med festen af sukkeret. Stenene knuses og Kernerne koges med de sidste 5 minutter.
Marmeladen fyldes i glas og dækkes med papir, dyppet i sprit (Atamon) og bindes til, medens marmeladen er varm.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.