Ihukommende et større parti friske porrer, lige indkøbt med henblik på blanchering og indfrysning til vinteren, er her en af de gode gamle kroopskrifter fra danske kroer, med porrer, tomatsovs og sprødstegt bacon.
Bacon med porrer stammer fra Vindbyholt Kro på Sjælland. Hygge og god mad har altid været i højsædet her.
Den fine gamle kro, hvor Grundtvig, under en overnatning i 1910 på vej til Udby , natten lang, udkæmpede en kamp med djævlen. Kroen brændte i 1990 og er ikke siden blevet opført igen.
Opskrift : Vindbyholt Kro
BACON MED PORRER FRA VINDBYHOLT KRO
375 g bacon
8 porrer
sovs
30 g smør
30 g mel
1/4 liter porrevand
1/4 liter tomatpuré
evt. lidt fløde
salt
1 knsp. karry
Porrerne koges møre i saltet vand og lægges på et fad. Til sovsen smeltes smørret i en gryde, bages af med melet og spædes med porrevand og tomatpuré. Smages til med krydderier og lidt fløde.
Sovsen hældes over porrerne.
Baconen skæres i tynde skiver, der sprødristes på panden og arrangeres på fadet.
Giv eventuelt et godt stykke brød til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.