Beregninge Kro fra 1864 på Tåsinge havde i en årerække ud over dejlig, gammeldags, veltillavet mad også en hyggelig atmosfære ved de gamle egetræsborde. Man spiste godt og nød hinandens selskab, som en vigtig del af krobesøget.
I vore dage er kroen kun åben 1 dag i ugen og menuen er forandret betragtelig.
Her er imidlertid opskriften på en af kroens tidligere populære kroretter . . . . Luksuskoteletter fra Bregninge Kro, en dejlig ovnret, bestående af brunede koteletter med kartoffelskiver, overhældt med fløde og tomatpure, løg, hvidløg og ristet bacon.
Opskrift : BREGNINGE kro / Eksport Svineslagteriernes Salgsforening
LUKSUSKOTELETTER FRA BREGNINGE KRO
4-6 koteletter
1/2 kg rå kartofler
salt
peber
3 dl fløde
1 1/2 dl tomatpure
4 løg
1 fed hvidløg
4-6 skiver bacon
1 lille pk. Frosne ærter
250 g champignoner
4-6 tomater
50 g smør
Koteletterne bankes og brunes på begge sider i fedtstof på en pande. De rå kartofler skæres i skiver, lægges i en smurt bradepande, drysses med krydderier og overholdes med fløde og tomatpure. Rå løgringe og lidt hvidløg lægges over, herover de brunede koteletter, der krydres og hver især prydes med en skive bacon.
Bradepanden sættes i ovnen ved 175 grader i 1 time. De sidste 10 minutter med ærter, champignoner, tomater og smørklatter.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.