torsdag

BLOMME- OG PÆREMARMELADE

Brug noget af den dejlige frugt, vi i øjeblikket er så velsignet med. Både blommer og pærer optræder nu i stort antal i de danske haver og synd er det, ikke at få noget ud af det.

Der er da ikke noget bedre end et godt stykke brød med hjemmegjort marmelade eller syltetøj på.

- Og så klæder blommer og pærer egentlig hinanden så nydeligt i en hjemmekogt marmelade.

Opskrift : Frøken Jensens Kogebog med Syltebog 1936


BLOMME- OG PÆREMARMELADE

2 kg blommer
1 kg pærer
1 kg melis

Blommerne, som helst skal være sveskeblommer, deles og stenene tages ud. Pærerne skrælles og skæres i 4 dele. Frugten kommes i gryden sammen med sukkeret og koges til en temmelig fast masse. Under kogningen omrøres konstant.

Frugten kan også koges mør med skræl på og ganske lidt vand og gnides gennem en grov sigte og først da koges med sukker som ovenfor beskrevet.

Belægges med papir og bindes til. (glassene med marmeladen kan sættes i ovnen med lågene løst på ved 150 grader. Når det bobler i glassene, skrues lågene fast) OBS! De er varme.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.