Bum er en meget gammel kød- og kål-ret, tilberedt i gryde. Bum er i udseende og ingredienser noget hen efter brunkål. Her serveres dog en brun skysovs til.
Opskriften foreskriver en portion kødfars. Brug den foretrukne frikadellefars.
Opskrift : Frøken Jensens Kogebog med Syltebog 1936
" BUM "
1 portion kødfars
1 kålhoved ca. 1 1/2 kg
50 g margarine
30 g melis
2 strøgne tsk. salt
vand
kulør
Et hvidkålshoved snittes og brunes i smør, sukker og kulør. Når kålen er brun, kommes lidt suppe eller vand på. Der dannes en fordybning i midten, hvori farsen lægges. Denne formes så vidt muligt som en kugle, efter den er hældt i gryden.
Kålen pakkes omkring farsen og begge dele koges sammen under låg og over lille blus.
Efter 1 1/2 - 2 timers forløb er den færdig.
Af skyen laves en brun sauce, der enten kan bages af med smør eller margarine og mel eller den kan jævnes med meljævning.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.