Budding er en noget overset dessert, isæt blandt de yngre generationer. Har man imidlertid en del år på bagen, er der nok mange, der erindrer barndommens næsten obligatoriske gule budding med lun kirsebærsovs til.
Her laver vi mormorbudding, kogt på mælk med rom og chokolade i. Retten er bedst, når den laves dagen før og får lov at stå koldt.
Potionen rækker til 4-6 personer
Opskrift : Stig's Restaurant Tønder
Tidens Samling
DANSK BUDDING
2 dl mælk
40 g sukker
3 æggeblommer
3 blade husblas - udblødt i koldt vand
2 dl piskefløde, pisket til skum
2 spsk. rom
40 g chokolade, revet fint
pynt
friske bær
flødeskum
6 forme a 1 1/2 dl
Mælk og sukker bringes i kog. Æggeblommerne kommes i en skål. Hæld mælk / sukker under piskning over æggeblommerne lidt ad gangen. Det hældes tilbage i gryden og varmes til 80 grader. Afkøles så straks over isvand i en metalskål. Tilsæt den udblødte husblasen medens massen stadig er varm.
Når massen er kold, sigtes den og flødeskummet vendes i. Rom og chokolade tilsættes.
Hældes i formene, så snart den begynder at stivne. Sættes i køleskab.
Ved servering dyppes formene i lunkent vand og slås omvendt et par gange i luften, dog med håndfladen over buddingen.
Sættes på kolde tallerkener og pyntes.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.