Syltede, sirupskogte paradisæbler i saft er ikke bare vidunderlig smukke at skue. Æblerne er dejlige vinteren igennem til dessert og bagværk, hvor de gør sig rigtig godt.
Her, knap midt i september står træerne med rigtig mange paradisæbler på og den næste tid, vil de få de smukkeste røde og gule farver, før de er klar til plukning.
Opskrift : Frøken Jensens Kogebog med syltebog / 30. oplag 1936
FRØKEN JENSENS PARADISÆBLER
1 kg paradisæbler
1 kg melis
2 1/2 dl vand
Paradisæbler, af hvilke det halve af stilkene er klippet af, sættes over ilden i koldt vand og bringes i kog. De tages op og lægges i koldt vand.
Sukker og vand koges til en sirup, hvori æblerne koges så møre, at man med lethed kan stikke en strikkepind igennem dem. Æblerne tages op og lægges i krukke eller glas. Saften koges til den er jævn og hældes kogende over dem. Bindes straks til.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.