Forskellige bær, frisk plukket kan opbevares på flaske, glas eller krukke i kogt, koldt vand, hele vinteren igennem, hvor de vil bevare deres friske smag.
Det er Frøken Jensen, der i 30. udgave af Frøken Jensens Kogebog 1936, beskriver, hvordan vi vinteren igennem kan have friske bær til mange formål i husholdningen.
Metoden er enkel. Den kræver blot nogle egnede flasker med vid hals, glas eller krukker med tætsluttende låg og en smule konserveringsmiddel.
I vore dage fryser vi bærrene. Det kan jo have den bagside, at bærrene under optøning safter meget og smasker.
Lavede for et par år siden rabarberstilke i vand og kun rent postevand. De holdt sig friske i et par år.
Her opskrift på friske blåbær, kirsebær, rabarberstilke og tyttebær. De fleste bær vil kunne anvendes.
Kilde : Frøken Jensen
BLÅBÆR
blåbær
1 liter, kogt, koldt vand
2 g vinsyre
1 g benzoesurt natron
Bærrene pilles, skylles, fyldes i flasker og rystes godt sammen. Flaskerne fyldes op med koldt, kogt vand, hvori konserveringsmidlerne er opløst. flaskerne proppes og gipses. (Tætlukkende låg som patentlåg).
KIRSEBÆR
kirsebær
1 liter kogt, koldt vand
2 g vinsyre
1 g benzoesurt natron
Bærrene skylles og stilkene drejes forsigtigt af. Bærrene fyldes i flasker og rystes godt sammen. Flaskerne fyldes op med koldt, kogt vand, hvori konserveringsstofferne er opløst. Proppes og gipses.
(Tætsluttende låg som patentlåg).
RABARBERSTILKE
rabarber
koldt, kogt vand
Stilkene flås og skæres i stykker som til kompot. Fyldes i flasker, glas eller krukker og rystes godt sammen. Fyldes op med koldt, kogt vand og bindes til.
TYTTEBÆR
tyttebær
koldt, kogt vand
Bærrene pilles, skylles, fyldes i flasker eller glas og rystes godt sammen. Fyldes efter med koldt, kogt vand. Proppes og gipses (tætsiddende låg lukkes) eller der bindes til.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.