Græskarrene er simpelthen tillavet som stuvede kartofler, der spises til forskelligt salt kød.
Nu står vi i græskarsæsonen, der varer ved længe endnu. Syltede græskar er vidunderlige, men stuvede græskar i mælke- eller flødesauce er et flot alternativ for kartofler og anden stuvning.
Kilde : Karoline Jensen / Frøken Jensens Kogebog
GRÆSKAR I MÆLKE- ELLER FLØDESAUCE
2 kg græskar
salt
vand
40 g margarine
40 g hvedemel
ca. 5 dl mælk eller fløde
hakket persille
Græskarret skæres i små stykker, som bestrøs med salt og står 1 times tid. Det skylles og lægges i kogende vand. Så snart det er kogt, vendes det i en sauce som til stuvede kartofler (lav en stuvning af margarine, mel og mælk).
Smag saucen til og kom hakket persille i til sidst.
Servér de stuvede græskar i mælke- eller flødesauce til salte kødvarer.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.