lørdag

GRÆSKAR I MÆLKE- ELLER FLØDESTUVNING

Karoline Jensen, hende med frøken Jensens Kogebog, lancerede i 30. oplag af Frøken Jensens Kogebog med Syltebog fra 1936, en dejlig græskaropskrift, der dog ikke gjaldt syltede græskar, men stuvede græskar som tilbehør til f.eks. salte kødvarer.

Græskarrene er simpelthen tillavet som stuvede kartofler, der spises til forskelligt salt kød.

Nu står vi i græskarsæsonen, der varer ved længe endnu. Syltede græskar er vidunderlige, men stuvede græskar i mælke- eller flødesauce er et flot alternativ for kartofler og anden stuvning.

Kilde : Karoline Jensen / Frøken Jensens Kogebog



GRÆSKAR I MÆLKE- ELLER FLØDESAUCE

2 kg græskar
salt
vand
40 g margarine
40 g hvedemel
ca. 5 dl mælk eller fløde
hakket persille


Græskarret skæres i små stykker, som bestrøs med salt og står 1 times tid. Det skylles og lægges i kogende vand. Så snart det er kogt, vendes det i en sauce som til stuvede kartofler (lav en stuvning af margarine, mel og mælk).
Smag saucen til og kom hakket persille i til sidst.

Servér de stuvede græskar i mælke- eller flødesauce til salte kødvarer.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.