lørdag

MØRBRAD FAVORIT

God, gammeldags genkendelig weekend-, søndags- eller gæstemad, bestående af mørbradbøffer, svitset med hvidløg og krydret med salvie. Smørristede champignons snurrer med et øjeblik. Til sidst tilsættes fine ærter.

Opskriften, der er fra midt i 60'erne, foreskriver ærter fra dåse. På den tid og faktisk længe før,brugte husmødrene en del dåsemad for at lette køkkenarbejdet. Ofte tilskyndet af kapaciteter som Kirsten Huttemeier.
Dybfrostvarer havde nu også gjort sit indtog i de danske husholdninger, så frosne ærter er også en mulighed i retten.

Forskellen på dåseærter og frosne ærter er ud over udseende også smag. Dåseærter er blege og har en konserveret smag, hvorimod dybfrosne ærter har bevaret både smagen og sit smukke friske, grønne udseende.

Opskrift : Rigmor Bagger 1965


MØRBRAD FAVORIT

2 mørbrad
350 g champignons
50 g margarine
1/2 tsk. Salvie
2 dl fløde
1 fed hvidløg
salt
hvid peber
1 dåse fine ærter eller frosne

Hvidløgsfedet hakkes fint og svitses i margarinen. Mørbraderne, der er skåret i skiver, brunes heri. Salvie, peber og salt strøs på og fløden og 1 dl kogende vand hældes over. Det hele steger under låg ved svagt blus.
De istandgjorte champignons hakkes groft, ristes i smør og snurrer et øjeblik. Koges med i gryden de sidste 10 minutter.
Kog aldrig champignons for længe, så bliver de seje.
Til sidst vendes grønærterne i og retten varmes igennem.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.