Opskriften, der er fra midt i 60'erne, foreskriver ærter fra dåse. På den tid og faktisk længe før,brugte husmødrene en del dåsemad for at lette køkkenarbejdet. Ofte tilskyndet af kapaciteter som Kirsten Huttemeier.
Dybfrostvarer havde nu også gjort sit indtog i de danske husholdninger, så frosne ærter er også en mulighed i retten.
Forskellen på dåseærter og frosne ærter er ud over udseende også smag. Dåseærter er blege og har en konserveret smag, hvorimod dybfrosne ærter har bevaret både smagen og sit smukke friske, grønne udseende.
Forskellen på dåseærter og frosne ærter er ud over udseende også smag. Dåseærter er blege og har en konserveret smag, hvorimod dybfrosne ærter har bevaret både smagen og sit smukke friske, grønne udseende.
2 mørbrad
350 g champignons
50 g margarine
1/2 tsk. Salvie
2 dl fløde
1 fed hvidløg
salt
hvid peber
1 dåse fine ærter eller frosne
Hvidløgsfedet hakkes fint og svitses i margarinen. Mørbraderne, der er skåret i skiver, brunes heri. Salvie, peber og salt strøs på og fløden og 1 dl kogende vand hældes over. Det hele steger under låg ved svagt blus.
De istandgjorte champignons hakkes groft, ristes i smør og snurrer et øjeblik. Koges med i gryden de sidste 10 minutter.
Kog aldrig champignons for længe, så bliver de seje.
Til sidst vendes grønærterne i og retten varmes igennem.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
2 dl fløde
1 fed hvidløg
salt
hvid peber
1 dåse fine ærter eller frosne
Hvidløgsfedet hakkes fint og svitses i margarinen. Mørbraderne, der er skåret i skiver, brunes heri. Salvie, peber og salt strøs på og fløden og 1 dl kogende vand hældes over. Det hele steger under låg ved svagt blus.
De istandgjorte champignons hakkes groft, ristes i smør og snurrer et øjeblik. Koges med i gryden de sidste 10 minutter.
Kog aldrig champignons for længe, så bliver de seje.
Til sidst vendes grønærterne i og retten varmes igennem.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.