Gammeldags, braseret oksetyksteg, serveret med små løg, gulerødder, grønærter og kartoffelmos. Sovsen kan smages til med tomatpuré og vin, hvorved den løftes op i et andet plan. Vi har nu en aldeles glimrende søndags- eller gæstemiddag i en klasse helt for sig selv.
Der er en del arbejde i tilberedelsen af denne flotte middag, men så har vi også overgået os selv for en stund.
Gæstemad, som alle kan lide.
Opskrift : Birte Olufsen 1965
BRASERET OKSETYKSTEG
2-3 pund oksetyksteg
lidt spæk
250 g små løg
kartofler
2-3 store gulerødder
lidt mel
kulør
margarine
salt
peber
Kødet spækkes, krydres med salt og peber og brunes godt af i margarine, hvorefter det braseres færdigt i ovn eller gryde med suppe eller sky i 1 1/2-2 timer.
3 kvarters tid, før kødet er færdigt, tilsættes de små, pillede løg og gulerødder i tykke strimler.
Til sidst jævnes sovsen let, lidt kulør tilsættes og vi smager sovsen til med tomatpuré, tomatketchup eller vin.
Servér braseret oksetyksteg med en god og let kartoffelmos og grønærter.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.