Borgmester-ris, skøn hverdagsmad til familien med snart 45 år på bagen, færdiggjort i ovnen på mindre end en halv time.
Ris, løg, fed, kogt skinke, røget medister, tomatsaft eller rødvin og ærter er nogle af ingredienserne i forholdsvis hurtige ret, der serveres, drysset med parmesan og fintklippet persille. Hertil rundstykker eller flüte samt grøn salat.
Der kan anvendes såvel frosne som friske ærter til retten.
Opskrift : Fritze Juel 1970
BORGMESTER-RIS
1 løg
2 spsk. smør eller margarine
175 g ris
2 meget tykke skiver ret fed, kogt skinke
200 g røget medister
2 dl kogende vand, tilsat 1 bouillon terning
1 dl tomatsaft eller rødvin
1 knsp. tørret timian
salt
peber
1 pakke dybfrosne grønærter eller tilsvarende mængde friske
2-3 spsk. reven parmesan
fintklippet persille
evt. lidt smeltet smør
Hak løget og svits det let i smør eller margarine. Drys risen i og rør et par minutter. Tilsæt også skinken, der er skåret i terninger og den flåede, udskivede røgede medister. Spæd med bouillon og tomatsaft eller rødvin og rør timian, salt og peber i sammen med ærterne og læg tætsluttende låg over.
Stil retten ind i en 225 grader varm ovn i 20 - 25 minutter. Drys med parmesan og fintklippet persille og hæld gerne smeltet smør over før serveringen.
Servér borgmester-ris med rundstykker eller flüte samt grønt salat til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.