Brunet hvidkålssuppe, kålen brunet i puddersukker og serveret med kartofler og skinke var i gamle dage en éngangs-ret, når man kom pølser i suppen og spiste skinke til med kartofler.
Suppen kan gøres fyldigere med skalotteløg og selleri, skåret i små stykker.
Opskrift : Ejler Jørgensen
Det Kgl. Bibliotek
BRUNET HVIDKÅLSSUPPE
1/4 kg smør eller margarine
1 spsk. puddersukker
1 hvidkålshoved
2 1/2 liter oksekødsuppe
eventuelt 6 kogte kartofler, 24 skalotteløg og en selleri
Puddersukkeret brunes i smørret i bunden af gryden. Når sukkeret skummer lysebrunt, kommes hvidkålen i, skåret i smalle strimler.
Rør kålen rundt i sukkeret med en træske. Læg låg på og lad kålen dampe af i 10 minutter. Hæld nu 2 liter af suppen på og lad kålen koge et par timer. Hæld så resten af suppen på.
Servér brunet hvidkålssuppe med kogte kartofler og skinke.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.