torsdag

BRUNET HVIDKÅLSSUPPE

Vintersupperne er mange og dejligt er det da også med en god portion varm suppe, når kulden bider derude.

Brunet hvidkålssuppe, kålen brunet i puddersukker og serveret med kartofler og skinke var i gamle dage en éngangs-ret, når man kom pølser i suppen og spiste skinke til med kartofler.

Suppen kan gøres fyldigere med skalotteløg og selleri, skåret i små stykker.

Opskrift : Ejler Jørgensen

Det Kgl. Bibliotek


BRUNET HVIDKÅLSSUPPE

1/4 kg smør eller margarine
1 spsk. puddersukker
1 hvidkålshoved
2 1/2 liter oksekødsuppe
eventuelt 6 kogte kartofler, 24 skalotteløg og en selleri

Puddersukkeret brunes i smørret i bunden af gryden. Når sukkeret skummer lysebrunt, kommes hvidkålen i, skåret i smalle strimler.
Rør kålen rundt i sukkeret med en træske. Læg låg på og lad kålen dampe af i 10 minutter. Hæld nu 2 liter af suppen på og lad kålen koge et par timer. Hæld så resten af suppen på.

Servér brunet hvidkålssuppe med kogte kartofler og skinke.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.