fredag

FLÆSKEBEN MED KARRYSAUCE

- Og hvad spiste man så i sidste halvdel af 70erne. F.eks. flæskeben med karrysauce, serveret med kartofler og en skål grøn salat. En ledsager kunne lige så godt være ris, der efterhånden havde vundet indpas på de danske middagsborde.

70erne var årtiet med rødstrømper og oprør mod kønsroller, boligformer og børneopdragelse.

Man byggede parcelhuse med hessian på væggene og orange hvidevarer i køkkenet.
Husmødrene foretog de daglige indkøb i supermarkeder. Traditionelle danske retter som frikadeller og hakkebøffer, havnede stadig på danskernes spiseborde, selv om steaks med bagte kartofler vandt indpas fra over there.
Ris og pasta var på menuen og når vi havde fri i weekenden, kom rødvinen frem, som vi drak sammen med gode venner.

Rækker til 4 personer

Kilde : Kulør / opskrift : Else Algreen 1978

Det Kgl. Bibliotek

FLÆSKEBEN MED KARRYSAUCE

20 g smør eller margarine
ca. 2 kg flæskeben (helst nøgleben)
4 løg
1 tsk. karry
3/4 liter suppe eller vand
salt
peber
3 spsk. mel

Brun fedtstoffet i en stegegryde. Læg flæskebenene heri og brun dem.

Pil løgene, skær dem i skiver og brun dem sammen med karry. Tilsæt suppe eller vand og øvrige krydderier.
Steg flæskebenene ca. 1 1/2 time, til de er møre. Tag dem op og hold dem varme.

Ryst mel og lidt koldt vand til en jævning og pisk den i den kogende sky. Kog saucen 10 minutter og smag den til.

Servér benene med karrysauce, kartofler og en skål grøn salat.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.