70erne var årtiet med rødstrømper og oprør mod kønsroller, boligformer og børneopdragelse.
Man byggede parcelhuse med hessian på væggene og orange hvidevarer i køkkenet.
Husmødrene foretog de daglige indkøb i supermarkeder. Traditionelle danske retter som frikadeller og hakkebøffer, havnede stadig på danskernes spiseborde, selv om steaks med bagte kartofler vandt indpas fra over there.
Ris og pasta var på menuen og når vi havde fri i weekenden, kom rødvinen frem, som vi drak sammen med gode venner.
Rækker til 4 personer
Kilde : Kulør / opskrift : Else Algreen 1978
Det Kgl. Bibliotek
FLÆSKEBEN MED KARRYSAUCE
20 g smør eller margarine
ca. 2 kg flæskeben (helst nøgleben)
4 løg
1 tsk. karry
3/4 liter suppe eller vand
salt
peber
3 spsk. mel
Brun fedtstoffet i en stegegryde. Læg flæskebenene heri og brun dem.
Pil løgene, skær dem i skiver og brun dem sammen med karry. Tilsæt suppe eller vand og øvrige krydderier.
Steg flæskebenene ca. 1 1/2 time, til de er møre. Tag dem op og hold dem varme.
Ryst mel og lidt koldt vand til en jævning og pisk den i den kogende sky. Kog saucen 10 minutter og smag den til.
Servér benene med karrysauce, kartofler og en skål grøn salat.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.