tirsdag

MILLIONÆRBØF

Millionærbøf med spaghetti, serveret med revet ost og grøn salat fra 1963 er så lig den millionbøf, som vi kender i dag.

Løg, tomatpuré, sur fløde, baconfedt og krydderierne karry og paprika, gør farsretten til en rigtig velsmagende sag.

Det er Kirsten Hüttemeier, som i 1963, tryllede 1 pund hakket oksekød om til en velsmagende hverdagsret for hele familien, - nok til 4 personer.

Fru Hüttemeier foreslår oksekød, hakket 1 gang gennem maskinen. Det ser vi altså stort på og anvender færdighakket oksekød for nemheds skyld.

Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1963


MILLIONÆRBØF

500 g oksekød, hakket
2 snittede løg
1 kop tomatpuré
salt
peber
1 kop sur fløde
fedtstof, gerne baconfedt

500 g fine spaghetti
vand
salt
2 spsk. olie

Kødet, der er hakket 1 gang gennem maskinen (færdighakket), brunes i varmt fedtstof og pilles fra hinanden med en gaffel. Løgene snittes groft i skiver og brunes med. Til sidst tilsættes salt, peber, tomatpuré og den sure fløde. Under låg snurrer dette i 5 minutter. Så tilsættes de kogte spaghetti.

Spaghettien knækkes i mindre stykker, kommes i kogende vand, tilsat olie og salt. Koger i 10 minutter. Vandet hældes fra og den velafdryppede spaghetti blandes ned i kødet.

Det hele varmes og smages til, og må gerne være godt krydret med karry eller paprika, hvid De kan lide det.

Millionærbøf serveres med revet ost og grøn salat.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.