Pandekagerne, der ikke må være større end en lille kaffeunderkop, kan sagtens kan bages flere timer i forvejen, hver især belægges de med 1/2 henkogt fersken, der har trukket i lidt likør. Lægges nu i et ildfast fad og kan sagtens stå parat i flere timer.
De dejlige pandekager á la Garbo, serveres med lun chokoladesovs.
Opskrift : Kirsten Hüttemeyer
Krauses Hotel køkkenet 1908 i Haderslev - Foto tilhører Helmuth Krause
PANDEKAGER Á LA GARBO
pandekagedej
250 g mel
100 g sukker
kornene af 1 stang vanilje
4 hele æg
1 æggeblomme
4 dl mælk
2 spsk. piskefløde
12-14 henkogte ferskner (dåse)
1 dl likør
chokoladesovs
400 g chokolade
5 dl vand
2 spsk. kakao2 tsk. kaffepulver
3 spsk. sukker
Chokoladen knækkes i mindre stykker, kommes i en gryde med vand, kakao, sukker og kaffepulver. Det hele varmes til kog, pisk hele tiden og smag sovsen til.
Når sovsen er næsten kold, svagt lunken, kan der evt. røres 4-5 spsk. flødeskum i.
Til pandekagedejen piskes mel, sukker hele æg, æggeblomme og vanilje med mælken og fløden. Heraf bages små, sprøde pandekager ikke større end en kaffeunderkop.
På hver pandekage lægges 1/2 henkogt fersken, der har trukket i lidt likør. Pandekagen lukkes omkring og lægges i et ildfast fad.
Står parat, gerne i flere timer, - lige til at stænke med resten af likøren og lidt smørklatter.
Dækkes med folie og lunes i ovnen.
Servér pandekager á la Garbo med lun chokoladesovs til.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.