Desserten fyldes i små mørdejsskaller, som vi for nemheds skyld køber færdige. Sveskemosen ligeså.
Desserten kan laves i forvejen så marengsmassen blot skal piskes og kommes på, umiddelbart før desserten sættes i ovnen.
Opskrift : Jens Eilertzen 1978
SMÅ SVESKETÆRTE DESSERTER
250 g udblødte svesker
3 dl æblemos
2 spsk. sukker
8 små mørdejstarteletter
2 æggehvider
4 spsk. flormelis
Lad sveskerne dryppe af, udsten og hak dem groft. Kog dem i æblemosten og sukkeret til en jævn mos. Lad den køle af.
Fyld den kolde sveskemos i tarteletterne. Pisk æggehviderne meget stive, bland flormelisen i og top det op over sveskemosen, så den er helt dækket.
Bag sveskedesserterne i ca. 8 minutter, indtil overfladen er let gylden.
Server de små svesketærter lune.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.