fredag

SVINEFRIKKASSÉ

Svinefrikassé, en velsmagende og god gammeldags ret fra sidst i 70erne, serveret med kartoffelmos og kogte kartofler.

Der er anvendt svinekød i retten i form af nakkefilet eller skinke sammen med hvidvin, løg og krydderbuket.
Tørrede krydderurter kan bruges i stedet for friske.

Portionen rækker til 4 personer.

Opskrift : Else Algreen 1978

Tidens Samling


SVINEFRIKASSÉ

1/2 kg nakkefilet eller skinke
2 1/2 dl hvidvin
1 løg
1 krydderbuket af salvie, basilikum, rosmarin og kørvel
15 g smør eller margarine
1 spsk. mel
ca. 2 1/2 dl vand
salt
peber

Skær kødet i skiver. Læg dem i en marinade af vin, hakket løg og en buket af frisk salvie, basilikum, rosmarin og kørvel. Tørrede krydderurter kan bruges i stedet.
Lad kødet trække i marineden mindst 2 timer.

Tag kødskiverne op, tør dem af og brun dem i fedtstof i en tykbundet gryde. Drys 1 spsk. mel over. Tilsæt 2 1/2 dl vand ad 2-3 gange og derefter marinaden med krydderurterne. Kom salt og peber i.

Lad frikasséen småkoge med låg på gryden 3/4 - 1 time til kødet er meget mørt.
Spæd saucen med vand, hvis den koger for meget ind. Tag krydderbuketten op før servering.

Servér frikasséen med en god kartoffelmos og kogte grøntsager.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.