Der er anvendt svinekød i retten i form af nakkefilet eller skinke sammen med hvidvin, løg og krydderbuket.
Tørrede krydderurter kan bruges i stedet for friske.
Portionen rækker til 4 personer.
Opskrift : Else Algreen 1978
Tidens Samling
SVINEFRIKASSÉ
1/2 kg nakkefilet eller skinke
2 1/2 dl hvidvin
1 løg
1 krydderbuket af salvie, basilikum, rosmarin og kørvel
15 g smør eller margarine
1 spsk. mel
ca. 2 1/2 dl vand
salt
peber
Skær kødet i skiver. Læg dem i en marinade af vin, hakket løg og en buket af frisk salvie, basilikum, rosmarin og kørvel. Tørrede krydderurter kan bruges i stedet.
Lad kødet trække i marineden mindst 2 timer.
Tag kødskiverne op, tør dem af og brun dem i fedtstof i en tykbundet gryde. Drys 1 spsk. mel over. Tilsæt 2 1/2 dl vand ad 2-3 gange og derefter marinaden med krydderurterne. Kom salt og peber i.
Lad frikasséen småkoge med låg på gryden 3/4 - 1 time til kødet er meget mørt.
Spæd saucen med vand, hvis den koger for meget ind. Tag krydderbuketten op før servering.
Servér frikasséen med en god kartoffelmos og kogte grøntsager.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.