lørdag

VARMT SMØRREBRØD

Små, nemme forretter med sine omtrent 35 år på bagen i form af varmt smørrebrød, er en både nem og dejlig måde at glæde familie og venner på. Det gode ved retten er, at stykkerne kan stå færdigsmurte og parate til at komme i ovnen.

Meget dejligt at samles om med en kold øl som ledsager.

Da de lækre stykker skal gratineres, skal osten helst være fuldfed eller mellemlagret af hensyn til smag og konsistens.

Opskrift : Hanne Flensborg Thomsen 1981



VARMT SMØRREBRØD

muslingesmørrebrød

sildesmørrebrød

skinkesmørrebrød

aspargesbrød


MUSLINGESMØRREBRØD

4 skiver franskbrød
smør
1 ds. muslinger naturel
1 bundt klippet dild
6-8 skiver ost

Brødet smøres med smør, muslinger og dild lægges på og osten lægges henover.

SILDESMØRREBRØD

4 skiver franskbrød
smør
2-3 tomater
1 ds. benfri sild
6-8 skiver ost

Brødet smøres, tomaterne skæres i skiver og lægges på sammen med sildene. Osten lægges henover.

SKINKESMØRREBRØD

4 skiver franskbrød
smør
2-3 tomater
4 skiver røget skinke eller filet
6-8 skiver ost

Brødet smøres, tomaterne skæres i skiver. Tomatskiver og skinke lægges på brødet. Osten lægges henover.

ASPARGESBRØD

4 skiver franskbrød
smør
1/4 kg aspargessnitter fra dåse
6-8 skiver ost
paprika

Brødet smøres, aspargessnitterne fordeles på brødet. Osteskiverne lægges over og drysses med paprika.

Brødene sættes i ovnen ved 225 - 250 grader og gratineres 5 - 10 minutter.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.