Ferskrøgede skinkeskiver og en kalvefars, tilsat kartofler, tomatpure, fløde, champignon og ikke mindst portvin. Garneret med smørrystede grønærter og asparges, serveret med flüte og grøn salat til er det skam en velsmagende og fornem ret.
Opskrift : Fritze Juel 1968
TANTE LOTTE'S SØNDAGSFARS
6 tynde skiver ferskrøget skinke
400 g hakket kalvekød
150 g hakket svinekød
200 g kogte kartofler
salt
peber
1 1/2 spsk. koncentreret tomatpuré
1 dl fløde
2 spsk. portvin
1 lille dåse henkogte champignoner
Beklæd en velsmurt sandkageform indvendigt med skinkeskiverne og sørg for, at de hænger lidt ud over kanten. Bland begge slags hakket kød med de mosede kartofler og tilsæt salt og peber samt tomatpuré, fløde og portvin. Rør godt hele tiden. Bland til sidst champignonerne med væde i farsen og fyld den i formen.
Fold skinken, der hænger udenfor, ind over farsen og dæk med folie.
Bag farsen i ovnen ved 225 grader i ca. 50 minutter og vend den så ud på et varmt fad.
Servér tante Lotte's søndagsfars med smørrystede grønærter og asparges omkring farsen. Hertil flüte og grøn salat i olie-eddike marinade.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.