torsdag

TANTE LOTTE'S SØNDAGSFARS

Hvem siger, at farsmad ikke også kan være søndagsmad . . . . det kan den nemlig sagtens. Som her i tante Lottes søndagsfars, en ret, der har sine 45 år på bagen og så er den stadig god.

Ferskrøgede skinkeskiver og en kalvefars, tilsat kartofler, tomatpure, fløde, champignon og ikke mindst portvin. Garneret med smørrystede grønærter og asparges, serveret  med flüte og grøn salat til er det skam en velsmagende og fornem ret.

Opskrift : Fritze Juel 1968




TANTE LOTTE'S SØNDAGSFARS

6 tynde skiver ferskrøget skinke
400 g hakket kalvekød
150 g hakket svinekød
200 g kogte kartofler
salt
peber
1 1/2 spsk. koncentreret tomatpuré
1 dl fløde
2 spsk. portvin
1 lille dåse henkogte champignoner

Beklæd en velsmurt sandkageform indvendigt med skinkeskiverne og sørg for, at de hænger lidt ud over kanten. Bland begge slags hakket kød med de mosede kartofler og tilsæt salt og peber samt tomatpuré, fløde og portvin. Rør godt hele tiden. Bland til sidst champignonerne med væde i farsen og fyld den i formen.
Fold skinken, der hænger udenfor, ind over farsen og dæk med folie.

Bag farsen i ovnen ved 225 grader i ca. 50 minutter og vend den så ud på et varmt fad.

Servér tante Lotte's søndagsfars med smørrystede grønærter og asparges omkring farsen. Hertil flüte og grøn salat i olie-eddike marinade.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.