Baconbøf, monteret med ost tilberedes i ovnen. Retten, der er meget velsmagende, serveres med grøn salat og friturekogte løgringe. God en lørdag aften med familien til bords.
Der er anvendt hakket kalvekød til bøfferne og baconskiverne skal være så store, at de kan lægges rundt om bøfferne, der lægges i et ildfast fad eller en lille bradepande.
Osten skal være en blød ost, der nemt smelter.
Portionen rækker til 4 - 6 personer
Opskrift : Lise Bræmme 1956
BACONBØF
1/2 kg hakket kalvekød
6 - 12 skiver bacon
100 g blød ost
til stegning
smør
Form det hakkede kød til 6 store, tykke, ovale bøffer. Læg 1 - 2 baconskiver rundt om hver bøf og fastgør dem med cocktailpinde.
Læg bøfferne i et velsmurt ildfast fad eller i en lille bradepande. Sæt dem i ovnen ved 220 grader i 20 - 25 minutter. Øs af og til med fedtstoffet fra panden over bøfferne.
Skær osten ud i tykke, ensartede skiver. Efter den halve stegetid trækkes panden ud på ovndøren og der lægges en osteskive på hver bøf. Stil panden ind igen og lad den stå, til osten er delvis smeltet.
Servér bøfferne fra fadet eller anret dem på et varmt fad, omgivet af friturestegte løgringe og servér dem straks med grøn salat til.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.