Russisk pandekage består af to lag, hvor imellem æblemosen anbringes. herover sigtes flormelis. Hver pandekage vendes, som en gammeldags æggekage, på et låg.
Æblerne skal gerne kunne koge ud og spar endelig ikke på vaniljen. Den er rigtig god sammen med flormelis og æbler. - Og så dufter det dejligt.
OPSKRIFT : Kirsten Hüttemeier 1963
RUSSISK PANDEKAGE MED ÆBLEMOS
dej
100 g smør eller margarine
100 g mel
2 1/2 dl mælk
evt. lidt hakkede mandler
1 spsk. sukker
revet skal af 1 citron
3 æg
smør eller margarine til stegning
fyld
3 - 4 æbler
lidt vand
vanilje
sukker efter behag
pynt
florsukker
Fedtstof og mælk bringes i kog, hvorefter melet røres i og dejen er færdig. Sukker, citronskal og evt. smuttede hakkede mandler blandes i. Æggeblommerne røres i og når dejen er gennemkold, de stiftpiskede æggehvider. Dejen deles i to dele.
Fedtstoffet smeltes på panden, heri bager det første lag dej. Som en gammeldags æggekage, vendes den på et låg, og når pandekagen er bagt på begge sider, skubbes den over på et fad.
Nyt fedtstof kommes på panden, og resten af dejen bages heri på samme måde.
Inden dette pandekagelag lægges på, hældes æblemos ud på den første pandekage. Florsukker sigtes over inden pandekagen kan serveres.
Til æblemosen koges 4 - 5 skrællede æbler med lidt vand og vanilje. Smages til med sukker.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.