Væsken er tilsat i form af suppe i stedet for mælk eller fløde, og her er det nødvendigt at bruge en suppe, der kan gelere, f.eks. fra julesylten. Kalvefond er også velegnet.
I stedet for at fare i kødhakkeren med lever og spæk, kan dette jo, i vore dage, købes færdighakket. Det letter arbejdsgangen gevaldig.
Postejerne bages i vandbad.
Opskrift : Kirsten-Høeg Larsen 1983
Museet Tidens Samling - Jul 2013
DANSK LEVERPOSTEJ MED SUPPE
500 g svinelever
250 g spæk
3 spsk. mel
2 æg
3 - 4 dl suppe
1 revet løg
1/2 tsk. peber
1 - 1 1/2 tsk. salt
Lever og spæk hakkes gennem kødhakkeren, hvis ikke man da lige foretrækker, at købe det færdighakket. Røres til en fars med æg, mel og suppe. Farsen smages til med salt, peber og revet løg.
Fyld farsen i forme, der sættes i bradepanden, der spædes med kogende vand omkring dem.
Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 1 1/4 time til leverpostejerne er gennembagt.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.