tirsdag

OKTOBERSALAT

I den kommende søde juletid med alt det dejlige, men også fede mad, det indebærer, er det rart med noget grønt til at ledsage maden.
Denne dejlige oktobersalat, bestående af bladselleri, æbler og valnødder, iblandet en skøn dressing af danablu, citronsaft og olie er fin til både vildt, rødt oksekød og fjerkræ.

Salaten er god til hverdag og ganske perfekt til gæstemad.

Mængden rækker til 4 personer.

Opskrift : Hanne Flensborg Thomsen 1980


OKTOBERSALAT

6 - 7 stilke bladselleri
2 pæne æbler
20 - 25 g valnødder
1 spsk. citronsaft

marinade

50 g danablue
1 spsk. citronsaft
3 spsk. ole
salt
peber

Skær bladsellerien i tyndestrimler. Æblerne skæres i meget tynde både med skræl og nødderne hakkes.
Selleri, æbler og nødder blandes i en skål med citronsaft.

Danabluen røres blød med en gaffel, citronsaft og olie røres i.  Marinaden smages til med salt og peber og blandes i salaten.

Servér den dejlige oktobersalat til Vildt, rødt oksekød eller fjerkræ.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrift

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.