Hakket kød er taknemmeligt og utallige er de variationer, kødet kan anvendes i. Det gælder i dag og det gælder tidligere tider, gennem generationer.
Utrolig, hvad der kan blive ud af sådan et pund hakkekød og vel også derfor hakkekød er populært og ikke uvæsentlig, når det gælder prisen.
Hakket oksekød i kombination med løg, hvidløg og champignonstuvning, er et herligt måltid mad, der færdiggøres i ovnen og serveres med flutes eller groft brød til.
Opskrift : Hanne Flensborg Thomsen
SKOVHUSETS OKSEFAD
1 løg
1 fed hvidløg
25 g margarine
500 g hakket oksekød
1/2 tsk. groft salt
champignonstuvning
1/2 kg champignon
25 g margarine
2 1/2 spsk. mel
4 dl fløde eller halvt fløde og halvt vand
salt
peber
4 - 5 tomater
1 - 2 spsk. parmesanost
Løg og hvidløg hakkes og svitses i margarine. Det hakkede kød svitses med. Drys med salt.
Kødet lægges i bunden af et ildfast fad.
Champignonerne skæres i skiver og svitses i margarinen. Melet røres i og fløden tilsættes. Stuvningen koger igennem, smages til med salt og peber og hældes over kødet.
Tomaterne skæres i skiver og fordeles over. Osten drysses over.
Retten stilles i ovnen ca. 20 minutter ved 200 grader.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.