torsdag

JULEGRYDE MED ØL OG SNAPS

I december må maden ikke være for besværlig og det gør heller ikke noget, hvis den ind imellem er lidt let. Der er så mange anledninger og arrangementer, vi skal have afviklet, så gælder det om, at komme godt igennem det hele, nu nedtællingen til den 24. december er godt i gang.

Julegryde med øl og snaps, serveret med den dejligste kartoffelsne, er sådan en ret, der står og snurrer færdig på komfuret.

Der er anvendt mørkt nisseøl og en god dram julesnaps i denne dejlige december gryde.

Sigrid Fugl lancerede opskriften på julegryde med øl og snaps op mod jul engang i 70erne.

Foto : Det Kongelige Bibliotek


JULEGRYDE MED ØL OG SNAPS

3/4 kg mørt oksekød i terninger
4 spsk. mel
salt
peber
smør til bruning
2 porrer
2 dl mørkt juleøl
2 cl julesnaps
2 dl bouillon

kartoffelsne

Kog kartofler i usaltet vand og pres dem gennem en sigte til kartoffelsne. Undgå at røre i den. Så mister den faconen.

Til gryden blandes mel med salt og peber og kødet vendes heri, før det brunes i en stegegryde ved god varme. Vend og drej kødet så det bliver ensartet brunet. Tilsæt den ene porre, skåret i skiver og hæld juleøl, snaps og bouillon ved sammen med soyasaucen. Lad kødet småstege til det er mørt. Ca. 1 1/4 time.
Skær den anden porre i skiver og rist den i smør.

Servér julegryde med øl og snaps, drysset med ristet porre og kartoffelsne til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.