Julegryde med øl og snaps, serveret med den dejligste kartoffelsne, er sådan en ret, der står og snurrer færdig på komfuret.
Der er anvendt mørkt nisseøl og en god dram julesnaps i denne dejlige december gryde.
Sigrid Fugl lancerede opskriften på julegryde med øl og snaps op mod jul engang i 70erne.
Foto : Det Kongelige Bibliotek
JULEGRYDE MED ØL OG SNAPS
3/4 kg mørt oksekød i terninger
4 spsk. mel
salt
peber
smør til bruning
2 porrer
2 dl mørkt juleøl
2 cl julesnaps
2 dl bouillon
kartoffelsne
Kog kartofler i usaltet vand og pres dem gennem en sigte til kartoffelsne. Undgå at røre i den. Så mister den faconen.
Til gryden blandes mel med salt og peber og kødet vendes heri, før det brunes i en stegegryde ved god varme. Vend og drej kødet så det bliver ensartet brunet. Tilsæt den ene porre, skåret i skiver og hæld juleøl, snaps og bouillon ved sammen med soyasaucen. Lad kødet småstege til det er mørt. Ca. 1 1/4 time.
Skær den anden porre i skiver og rist den i smør.
Servér julegryde med øl og snaps, drysset med ristet porre og kartoffelsne til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.