Fedtegreverne spises varme på godt, groft rugbrød og drysses med salt. Servér øl og snaps til. En rigtig herreret og absolut ikke for de fedtforskrækkede, men det er der nu ikke meget julemad, der er.
Opskrift : Ellis Tardini 1977
Lerche's gård, som en slægtning byggede i 1601
LEVER-FEDTEGREVER
500 g lever
500 g hakket spæk
3 gode spiseæbler
salt
peber
Skyl leveren, fjern hinderne og skær alle årer væk. Kog leveren i letsaltet vand i 20 minutter og lad leveren stå og blive kolde i kogevandet. Hak den så fint.
Æblerne rives groft hen over leveren. Spækket smeltes i en gryde, her tilsættes lever og æbler. Det hele snurrer i et kvarter og der smages til med salt og peber.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
LEVER-FEDTEGREVER
500 g lever
500 g hakket spæk
3 gode spiseæbler
salt
peber
Skyl leveren, fjern hinderne og skær alle årer væk. Kog leveren i letsaltet vand i 20 minutter og lad leveren stå og blive kolde i kogevandet. Hak den så fint.
Æblerne rives groft hen over leveren. Spækket smeltes i en gryde, her tilsættes lever og æbler. Det hele snurrer i et kvarter og der smages til med salt og peber.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.