tirsdag

LEVER-FEDTEGREVER

Lever-fedtegrever er helt vidunderlige og passer godt på et gammeldags julefrokostbord.

Fedtegreverne spises varme på godt, groft rugbrød og drysses med salt. Servér øl og snaps til. En rigtig herreret og absolut ikke for de fedtforskrækkede, men det er der nu ikke meget julemad, der er.

Opskrift : Ellis Tardini 1977

Lerche's gård, som en slægtning byggede i 1601

LEVER-FEDTEGREVER

500 g lever
500 g hakket spæk
3 gode spiseæbler
salt
peber

Skyl leveren, fjern hinderne og skær alle årer væk. Kog leveren i letsaltet vand i 20 minutter og lad leveren stå og blive kolde i kogevandet. Hak den så fint.

Æblerne rives groft hen over leveren. Spækket smeltes i en gryde, her tilsættes lever og æbler. Det hele snurrer i et kvarter og der smages til med salt og peber.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.