Rullepølse, en klassiker på julens frokostbord. Der er snart ikke noget bedre, end et stykke rugbrød, smurt med smør eller fedt, belagt med en god hjemmelavet rullepølse, der gerne må være velkrydret med salt, peber og da det jo er jul, med allehånde.
Klassisk tilbehør til julerullepølsen er sky, løgringe, italiensk salat eller syltede græskar.
Imidlertid kan allehånde jo udelades og pølsen kan i stedet krydres med persille, hvis man er mere til det eller slet og ret nøjes med salt og peber.
Her vælger vi en rullepølse med persille og i stedet for at koge den i en gryde, bager vi den i ovnen. Herved bevarer den sin gode kødsmag.
Rullepølse er velegnet til frysning og kan laves i god tid før jul.
Opskrift : Hanne Bloch
OVNBAGT RULLEPØLSE
1 stykke slag fra grisen (få slagteren til at skære det til)
salt
peber
1 bundt persille
Drys slaget med salt og peber og fordel persilleduske på. Rul slaget sammen som en roulade og bind til sidst med bomuldsgarn.
Læg den snørede pølse i en formeller i et fad, der slutter omkring og sæt det i ovnen.
Bages i 1 1/2 time ved 160 grader.
Nu lægges pølsen i pres til næste dag et koldt sted.
Servér ovnbagt rullepølse med rugbrød og tilbehør efter smag.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.