lørdag

BACONBØF

Baconbøf i fad, serveret med friturestegte løgringe og grøn salat, kan kun sprede glæde hos familien.

Bøfferne serveres direkte fra det ovnfaste fad eller de anrettes på et et varmt fad med løgene anbragt i en kreds omkring bøfferne. Spises straks, da osten ellers størkner.

Hakket kalvekød eller hakket oksekød anvendes.

Opskrift : Else Vinkel 1956

50erne
 

BACONBØF

1/2 kg hakket kød
6-12 skiver bacon, afhængig af størrelse
100 g blød ost, som nemt smelter
smør til stegning

Farsen formes til 6 store, tykke ovale bøffer. Læg 1-2 baconskiver rundt om hver bøf og fæst med cocktailpinde. 

Læg bøfferne i en lille velsmurt bradepande eller ildfast fad. Stil panden ind i en hed ovn og lad dem stege 20-25 minutter. Øs af og til over med fedtstoffet fra panden.

Skær osten ud i tykke, ensartede skiver. Efter den halve stegetid trækkes panden ud på ovndøren og der lægges en osteskiver på hver bøf. Stil panden ind igen og lad den stå til osten er delvis smeltet.

Server bøfferne direkte fra det ovnfaste fad eller arranger bøfferne på et varmt fad med de friturestegte løgringe omkring samt en skål salat.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.