Nogle sværger til hakket flæskesmåkød, andre til flæskesmåkød, blandet med hakket kalv og nogle vil have noget helt andet.
Denne ældre opskrift på krokonens frokostfrikadeller fra 1965, er Kirsten Hüttemeiers, fremstillet af flæskekød, her tilsat revet eller knust hvidløg, som en ekstra ingrediens. Hun var jo ret begejstret for hvidløg.
For øvrigt har selv samme Hüttemeier igennem et langt liv, lanceret flere former for frikadeller.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1965
Jessie Rindom / Kirsten Hüttemeier 1955
KROKONENS FROKOSTFRIKADELLER
400 g hakket flæskekød (hakkes tre gange)
2 revne, rå løg
lidt revet eller knust hvidløg
2 1/2 spsk. mel
salt
peber
3 dl mælk
1 stiftpisket æggehvide
smør til stegning
Alt røres sammen, den stiftpiskede hvide kommes i til sidst.
Heraf formes frikadellerne og steges på panden i smør.
De færdigstegte frikadeller anrettes med en tandstikker i hver, formes og heri er fæstet et par rå æblesnitter, stegt med på panden et øjeblik, samt én eller to oliven.
Frikadellerne er kridhvide indvendig, saftige og gode.
Serveres som en frokostret med en salat til eller stuvede champignons.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.