En venlig gryderet kommer vi aldrig galt af sted med at servere. - Og så er det vidunderlige ved gryderetter, at de som regel kan tilberedes i forvejen og varmes op, ligesom det ofte er fornuftigt at lave til et par dage, nu vi er i gang.
En god kartoffelmos er en vidunderlig ledsager til de fleste gryderetter. Den kan faktisk laves dagen før og blot varmes inden servering, men da de fleste har et arbejde at passe, er det måske mere realistisk at lave mosen på pulver. Giv en smørklat og smag til så.
Portionen rækker til 5-6 personer.
Opskrift : Ellis Tardini 1968
FESTGRYDE PÅ SVINEBOV
1 stk. svinebov. ca. 1 1/2 kg
4-5 gulerødder
1/2 selleri
1 dl tomatpuré
salt
peber
timian
Få slagteren til at skære boven ud i skiver på ca eller kom lidt smør ell. 1 1/2 cm's tykkelse. Brun dem i deres eget fedt eller kom lidt smør eller margarine i gryden. Kom krydderierne ved. Skær gulerødder og selleri i terninger og tilsæt evt. lidt vand. Lad retten småsnurre en times tid. smag skyen til og kom grønne bønner i gryden.
Servér retten med kartoffelmos til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.