Mandemad, en festlig biksemad med oksefilet eller okseinderlår, er naturligvis ikke forbeholdt mænd.
Derimod er retten fin som weekend mad, hvor vi skal forkæle os selv lidt.
Filet og inderlår er ikke det billigste at komme i nærheden af, skal der ikke gås på kompromis med kødet. Det er det, der gør retten til noget ekstra.
Portionen rækker til 4-5 personer.
Opskrift : Ellis Tardini 1968
MANDEMAD
500-700 g oksefilet eller inderlår
6-8 mellemstore kartofler og peber.
4 løg
8 skiver bacon
smør eller margarine
salt
peber
1 dl tomatpuré
olie
Skær kødet og de skrællede kartofler i strimler. Pil løgene og skær dem i skiver. Brun kødet godt i fedtstof og krydder det med salt og peber, tilsæt tomatpuréen og evt. lidt vand. Lad det småstege, til det er mørt.
Tør kartoffelstrimlerne og steg dem gulbrune i olie og salt dem. Læg dem på fedtsugende papir.
Løgene steges brune, bløde og møre ved svag varme i olien.
Baconskiverne ristes gyldne på tør pande.
Anret de forskellige ting i bunker og giv små syltede rødbeder til. Engelsk sovs eller chilisovs passer til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.