Retter med ris opnåede efterhånden op igennem 50erne, at skubbe kartoflen lidt væk fra tronen. Kødopskrifter med kartofler fik konkurrence af både ris og spaghetti, der begge faldt godt i familiernes smag.
- Og så var der jo rimelig lidt arbejde ved at tilberede disse, nye tiltag til middagsbordet.
Både ris og spaghetti var klar til straks at smides i en gryde vand uden forudgående tilberedning.
Folk var begyndt at rejse på chaterferie og fik herigennem kendskab til en masse nye tilberedninger og smage.
Risotto var en af de retter, der kom ind via charterturismen. Den kunne tilberedes traditionelt eller optræde i flere spændende varianter, som her i risotto med kødfars.
Portionen rækker til 4 personer.
Opskrift : Nina Leerhøy 1956
RISOTTO MED KØDFARS
2 dl ris
200 - 250 g fars af medister eller blanding af medister og kødfars
1 stort løg
2 spsk. smør
1 - 2 spsk. tomatpuré
1 - 2 dl suppe af kødekstrakt
salt
hvid peber
Kog risen, - enten i meget eller lidt vand efter anvisning på posen. Brun løgene let i smør, tilsæt kødfars og rør det godt sammen med en gaffel. Lad blandingen småsnurre i ca. 10 minutter og tilsæt efterhånden så, til det danner en tyk sauce. Tilsæt tomatpuré og bland den færdigkogte ris heri. Smag til med salt og peber og evt. mere tomatpuré.
Servér den varme risotto straks med tomater eller en skål grøn salat til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.