God, gammeldags fiskeopskrift er disse gyldentstegte sildeboller med sur-sød korendesovs. Hertil serveres ovnbagte kartofler, fyldt med lidt smør og salt. Særdeles velsmagende fiskeret.
Der er brugt spegesild, som har ligget i vand, koldt natten over. De rensede fileter hakkes i kødmaskine eller i blender til fiskefarsen.
En ugentlig fiskedag burde alle unde sig selv. Fisk er virkelig dejligt og når benene, som her, er fjernet, er der ikke mere at betænke sig på.
De herlige sildeboller er tilsat en hakket kødrest og er virkelig delikate, gyldenstegte.
Opskriften rækker til 4-5 personer
Opskrift : Birgitta Frantzen 1968
SILDEBOLLER MED KORENDESOVS OG BAGTE KARTOFLER
3 spegesild
2 løg
ca. 300g hakket kødrest
4 spsk. rasp
ca. 1 dl mælk
2 æg
peber
smør eller margarine
korendesovs
2 spsk. smør eller margarine
2 1/2 spsk. mel
1 dl korender
5 dl bouillon og fløde
sukker
salt
eddike
Efter at have ligget koldt i vand, natten over, flås og udbenes fisken, der fileteres. Mal dem gennem kødmaskinen eller findel dem i blenderen sammen med de pillede løg og en rest kød. Lad raspen stå i blød i mælken. Bland det i de sammenmalede ingredienser og rør det op med æg og krydderier.
Form farsen til flade bøffer og steg dem brune i fedtstoffet på en pande.
Skyl korenderne i varmt vand, kog dem op i et par dl vand, til de er helt bløde. Si vandet fra og brug det til sovsen sammen med fløde. Jævn med en melbolle, det skal ikke være for tyk en sovs. Smag sovsen til med sukker, eddike og lidt salt. Sovsen skal have en sur-sød smag. Kom korenderne i og til sidst en klump smør.
Som tilbehør børstes store kartofler helt rene. Læg dem på en bageplade i ovnen og lad dem mørne ved stærk varme, 225 grader i ca. 1 time.
Tag dem ud af ovnen og skær et kryds i dem, tryk let, så kartoflerne åbner sig. Lidt smør og salt er godt i disse.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.