Lad os atter kaste blikket på en klassisk gryderet med stribet flæsk og små løg. Champignoner, strimler af peberfrugt og tomatskiver færdiggør retten, der lige inden servering pyntes med både af hårdkogte æg.
Stribet flæsk kan sagtens erstattes med flæskesmåkød, skåret i terninger. Det bliver det ikke ringere af.
Eventyrgryde er en af mange gryderetter, der dukkede op i 60erne. Disse gryderetter bestod ofte af både kød og grønsager, der hyggede sig med hinanden i gryden. Nemt for husmoderen, når forberedelserne først er tilendebragt.
Kan laves færdig dagen i forvejen med kød og løg, hvorefter de øvrige ingredienser tilsættes umiddelbart før servering.
Opskrift : Gris på Gaflen / Eksportsvineslagterierne 1969
EVENTYRGRYDE
3/4 kg stribet flæsk eller flæskesmåkød
20 g mel
1 tsk. salt
1/2 tsk. paprika
3 dl vand
15 små løg
250 g champignoner
1 grøn peberfrugt
25 g smør
3 tomater
2 hårdkogte æg
Kødet skæres i terninger og brunes i en gryde. Mel og krydderier drysses over og der spædes med vand. De hele løg kommes i og retten småkoger ca. 1 time, til alt er mørt.
Champignoner og peberstrimler ristes i smørret og derefter tomatskiver.
Det hele lægges over retten ved serveringen og der pyntes med æggebåde.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.