Retter med løse ris og karry går vist aldrig rigtig af mode. Disse Hamlet-koteletter af kalvekød, serveres med sprøde, stegte løg, ligesom til en bøf, løskogte ris med rosiner og hakket grøn peber og en dejlig karrysovs, tilsat fløde og æblechutney.
En vidunderlig søndagsmiddag, evt med en lille dessert ovenpå og dagen er reddet.
Opskrift : Kitsten Hüttemeyer 1963
HAMLET-KOTELETTER
4 kalvekoteletter
salt
peber
smør til stegning
indiske ris
2 kopper ris
3 kopper vand
1 spsk. smør
4 spsk. rosiner
paprika
grøn peber
karrysovs
2 dl bouillon
3 dl fløde
50 g smør
2 tsk. karry
meljævning
1 spsk. æblechutney
Koteletterne pudses, bankes og steges, krydres og serveres med sprøde stegte løg, ligesom til bøf.
indisk-ris
ris og vand koger i 10-12 minutter under tætsluttende låg, så røres smør og rosiner i. Smages til med salt, paprika og hakket grøn peber.
karrysovs
Smør og karry steger i nogle minutter, uden dog at brunes. Heri kommes æblechutney, der er finthakket, samt bouillon og fløde. Det hele koger op, smages til med salt og paprika og jævnes.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.