Tidligere sås lakseruller med flødepeberrod oftere på bordet, enten som en lækker forret eller som frokostret. Senere blev flødepeberroden erstattet med friskost, der kunne være tilsat kaviar. Hvorom alting er, begge dele er dejligt og fortjener at bi bevares, når danskerne skal diske op med noget lækkert.
Laks i dag koster jo ingen penge, sammenlignet med tidligere, hvor laksen var absolut toppen blandt fiskespiser.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier
LAKSERULLER MED FROSSEN FLØDEPEBERROD
4 reelle skiver fersk røget laks
1 dl piskefløde
2 tsk. sukker
2 tsk. vinaigre
revet peberrod efter smag
pynt
salatblade
Fløden piskes stiv, smages til med sukker, eddike og reven peberrod. Smøres over lakseskiverne i et ret tykt lag, rulles sammen og lægges på et stykke smørrebrødspapir på sammen føjningen og papiret lukkes omkring rullen. Denne lægges ind i køleskabets fryserum. Hårdtfryse må det ikke, men flødepeberroden skal være gennemkold og virke ganske let frossen.
Serveres på salatblade med ristet brød og smør til eller rullen kan lægges på det smurte, ristede brød.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.