Indledningen til fru Constantins kogebog, "Nem Mad" for de enlige og for små hjem, udkom i sit tredje oplag i 1933. Forfatterinden hed i virkeligheden Mathilde Muus og hun var født i 1852. Mathilde, der både var journalist og forfatter kom fra et velstillet Københavnerhjem, hvoraf hendes opskrifter tydeligt bar præg af, om end disse svenske kødboller er af jævn herkomst.
Egentlig lyder opskriften på hjemmehakket kød, men Mathilde finder det helt i orden at gå til viktualiehandleren eller slagteren efter hakket fars.
Opskrift : Fru Constantin
SVENSKE KØDBOLLER ANN0 1933
1/4 pund hakket oksefars
1/4 pund hakket flæskefars
1 æg
1 lille spsk. hvedemel
Ingredienserne røres sammen og med hænderne formes ret store boller, der trilles i mel. De steges på panden i smør, margarine eller fedt. De vendes med en ske og når de er lidt brune, hældes en kop vand med salt og lidt kulør til. Koger og jævner selv saucen, der smages til med peber og evt. en Maggiterning.
Servér svenske kødboller kogte kartofler til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.