Langt de fleste grønsager kan stuves. Særlig egnede er blomkål, broccoli, gulerødder, porrer, kål og ærter.
En mængde kød passer godt til stuvede grønsager.
Portionen rækker til 4 personer.
Opskrift : Else Algreen 1964
STUVNING AF SMØRKOGTE GRØNSAGER
1/2 - 3/4 kg grønsager
vand
smør
salt
smørbolle
1 spsk. mel
30 g smør eller margarine
1/4 liter mælk eller fløde
salt
muskatnød eller peber
Det er vigtigt at sikre sig, de valgte grønsager bliver møre på en gang og derfor er parteret i passende stykker med det for øje.
Skær grønsager, der klæder hinanden itu i passende stykker, så grønsagerne bliver møre på en gang. Kog dem sammen i en gryde med meget lidt vand og tilsæt herefter en smørbolle af fedtstof og mel, rørt sammen. Smørbollen fordeles mellem de kogte grønsager i gryden. Lad det stå ved svagt blus, til smørbollen er opløst. Spæd så med varm mælk eller fløde, til konsistensen passer. Stuvningen skal lige netop koge igennem. Smag til med salt og muskatnød eller peber.
Servér stuvningen rygende varm, evt. med et drys persille, med eller uden kød til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.