Kål og suppe hører vinteren til og sådan har det altid været. En god hvidkålssuppe, serveret med små pølser, kogt flæsk eller måske en god frikadelle, er god velsmagende og nærende vintermad.
Hvidkålssuppe kan dog også koges på grønsager alene, men mister herved i smag.
Brun hvidkålssuppe, en rigtig god variant af den gammeldags og velsmagende hvidkålssuppe. Kålen er brunet i gryden i fedtstof og brun farin før væden hældes på, hvilket giver suppen farve og smag i retning af brunkål.
Suppen er kogt på kødsuppe og serveres med små pølser, kogt flæsk eller flæskefrikadeller.
Opskrift : Else Algreen 1964
BRUN HVIDKÅLSSUPPE
ca. 1/2 kg hvidkål
30 g fedt
1/2 - 1 spsk. brun farin
1 1/2 liter flæskesuppe eller anden bouillon
6 hele peberkorn
salt
Skær kålen i fine strimler og fjern det groveste af bladene og stokken.
Smelt fedtet i en gryde og brun kålen heri. Tilsæt farin og brun kålen yderligere. Hæld suppen over, tilsæt salt og peberkorn (kan samles i en lille pose). Kor suppen 20 -30 minutter, hvis det er sommerkål og 1 - 1 1/2 time, hvis det er vinterkål. Tilsmag evt. med mere salt og peber.
Servér suppen rygende varm med små pølser, kogt flæsk eller frikadeller til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.