onsdag

FARSBUDDING MED SKINKE OG CHAMPIGNONER

Farsbudding med skinke og champignoner, serveret med kogte eller råstegte kartofler, smørdampede grønsager og den varme sovs.

Til retten anvendes kalve- eller svinekød, hakket 4-5 gange eller færdigkøbt, finhakket kød.

Til sovsen er angivet 1 dåse champignonsuppe. Såfremt det ikke lader sig skaffe, må man lave en champignonsovs selv af en smule sky fra formen, vand fra et glas champignon og fløde.

Opskrift : Else Algreen 1964



FARSBUDDING MED SKINKE OG CHAMPIGNONER

500 g kalve- eller svinekød
2-3 kolde, kogte kartofler
1/2 - 1 dl vand
2 dl fløde
salt
hvid peber
salvie
100 g champignons
15-20 g smør
100 g kogt, røget skinke

sovs

1 dåse champignonsuppe
2 dl fløde
1-2 tsk. maizena

Kødet hakkes ret fint (4-5 gange) eller købes færdighakket. Kartoflerne rives fint på råkostjernet og farsen røres godt sammen, til den er let og smidig. Smag omhyggelig til med salt, peber og salvie, der kan undværes.

Rens svampene og rist dem let i smørret.

Beklæd en smurt, aflang kageform med tynde skinkeskiver. Fyld formen med fars, stik svampene ned hist og her, glat overfladen og dæk formen med aluminiumsfolie.

Bag farsen i ovnen ved jævn varme 180-190grader ca. 1 time.

Hæld forsigtigt skyen af formen  og vend farsbuddingen op på et varmt serveringsfad.

Pisk alle ingredienserne til sovsen sammen i en gryde og giv det et opkog under kraftig piskning. Tilsæt skyen fra formen.

Servér farsbudding med kogte eller råstegte kartofler, smørdampede grønsager og den varme sovn.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.