En dejlig salat på søndags frokostbordet, som i 60erne er denne dejlige grapefrugtsalat med grapefrugt, rejer, ris og ærter, der bør spises iskold. Servér evt. med et stykke flutes til.
Salaten anrettes på et lavt fad med en krans af salatblade omkring. pyntes med rejer, ærter og grapefrugtstykker.
Opskrift : Else Algreen 1964
GRAPEFRUGTSALAT MED REJER
1 portion mayonnaise
1 dl piskefløde
1/2 tsk. fransk sennep
ca. 1 tsk. citronsaft
lidt salt
lidt sukker
75 g ris (lange slanke ris)
2 grapefrugter
1-2 dåser rejer
1 lille pk. dybfrosne ærter
grøn salat
karse til pynt
Pisk fløden og vend den i mayonnaisen. Smag til med ganske lidt fransk sennep, citronsaft, salt og eventuelt en ubetydelighed sukker.
Kog risene til løse ris og afdryp dem. Skær grapefrugten i små stykker, fjern så vidt muligt alle hinder. Tag nogle rejer, ærter og grapefrugtstykker fra til garnering. Bland de øvrige ingredienser i mayonnaisen.
Servér salaten iskold, anrettet på et lavt fad med en krans af salatblade omkring og små karsetoppe på selve salaten, sammen med rejer, ærter og små grapefrugtstykker.
Lad salaten trække koldt et sted ca. 1/2 time.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.