Ovnstegt fars med grønsager er en fin måde, at få familien til at spise nogle grønsager. Kartofler, løg og gulerødder, blomkål. Grønsagerne bliver lækre, stegt i ovnen og dryppet med stegeskyen.
Det hele færdiggøres til at komme i ovnen og anbringes i en smurt bradepande. Står i ovnen en times tid og gør sig færdig. Serveres med blomkål, drysset med reven ost.
Opskrift : Else Algreen 1964
OVNSTEGT FARS MED GRØNSAGER
400 g blandet svine- og oksekød (hakkes eller købes færdighakket)
3 spsk. revet franskbrød
1 dl fløde
1 dl vand
1 æg
salt
peber
salvie
grønsager
4-5 gulerødder
8-10 kartofler
8-10 løg eller 4-5 porrer
4-5 tomater
1 blomkålshoved
30-40 gsmør eller margarine
salt
peber
1 spsk. reven ost
Hak kødet ret groft (eller køb det færdighakket). Udblød det revne brød i fløden og rør en temmelig fast, men smidigfars med de øvrige ingredienser.
Form farsen som en rand i bunden af en smurt bradepande.
Skræl gulerødder og kartofler, pil løgene og skold og flå tomaterne.
Del blomkålshovedet i små buketter og kog dem halvmøre i letsaltet vand. Læg den kogte blomkål til afdrypning.
Skær kartofler, gulerødder og evt. også løg i passende stykker og læg dem blandet omkring farsranden. Drys med lidt salt og peber og dryp med det smeltede fedtstof.
Steg det hele i ovnen ved god varme (ca. 200-225 grader) en times tid. Vend grønsagerne af og til og dryp med stegeskyen. Om nødvendigt spædes med lidt suppe eller vand.
10-15 minutter før retten er færdigstegt, lægges den halvkogte blomkål inden ifarsranden og drysses med lidt reven ost.
Servér ovnstegt fars med grønsager direkte fra bradepanden.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.