Hvidkål og fars med vindruer, stegt i ovnen og serveret med den sky, der er dannet under stegningen, er en god og velsmagende hverdagsret fra midt i50erne.
Kan man absolut ikke undvære sovs, et det en mulighed at jævne skyen med en smørbolle til en lys sovs.
Vinterhvidkålen er stadig på markedet og vil en stund endnu erstatte den attraktive, friske kål, der senere på sæsonen, dukker op.
Druer fås jo i vore dage uden sten og det ville da være dumt ikke at benytte sig af det.
Opskrift : Girly Skodshøj 1956
HVIDKÅL OG FARS MED VINDRUER
1 hvidkålshoved
let saltet vand til kogning
en portion rørt fars
grønne druer
Hvidkålshovedet skæres i strimler, der koges i letsaltet vand ca. 45 minutter. Kålen drypper rigtig godt af i en sigte og lægges lagvis med fars i et smurt, ildfast fad. Over hvert lag fars, drysses et lag udstenede, halverede, grønne vindruer. Øverst og underst lægges et lag fars. Smørklatter kommes øverst.
Fadet sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 3/4 time.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.