Aspargessuppe med friske asparges er en regulær lækkerbisken, når vi om et øjeblik går ind i den danske aspargessæson.
Intet er da mere delikat end friske, nystukne asparges, som her i en dejlig portion suppe.
Suppen serveres med asparges eller hvis nogle syntes, den mangler kød, da med små kødboller og et stykke godt brød til.
Opskrift : Ellen Holme 1962
ASPARGESSUPPE MED FRISKE ASPARGES
1 1/4 liter vand eller suppe
4 spsk. mel
1 dl piskefløde
1-2 terninger klar suppe
35 g margarine
1/4 tsk. sukker
1 knivspids hvid peber
salt
1/2 kg friske asparges
2 æggeblommer
Vandet bringes i kog, mens melet rystes til jævning med fløden og piskes i det kogende vand.
Suppeterninger, margarine, sukker og peber tilsættes.
Suppen smages til med salt, afhængigt af suppeterningerne.
Det nederste træede stykke skæres af aspargeserne, hvorefter de skrælles og skæres i ca. 3 cm lange stykker, der koges i suppen 20-25 minutter.
Æggeblommerne piskes med en anelse salt og suppen piskes i. Suppen varmes, men må ikke koge.
Smag den eventuelt til med mere salt og peber og ganske lidt sherry.
Servér aspargessuppen med friske asparges, evt. kødboller og et stykke godt brød til.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.